MENÜ
 A Szegő Gábor Általános Iskola 8.b osztályának weblapja 

 

Cím:

Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola

Kiíró:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Határidő:

Folyamatos

Érvényes:

2018.12.31

Tárgymutató:

fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Pályázhat:

iskolák

 

 

"Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola" 
pályázati felhívás 
"Ismeretek az életnek"


A pályázat célja 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azon iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását kívánja értékelni, amellyel az iskolák a tanulóik között a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek a bővítéséhez járulnak hozzá. 

A pályázati elismerés 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola pályázat az iskolák azon intézkedéseit értékeli, amelyek hozzájárulnak a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. A pályázat közvetlenül anyagi támogatást nem nyújt. 

A pályázat beküldésének módja 
A pályázatot a melléklet pályázati adatlap és nyilatkozat kitöltésével elektronikus úton kell beküldeni a fogyasztovedelem@nfm.gov.hu címre. 

A pályázat beadási határideje folyamatos. 
A pályázati felhívás, pályázati formanyomtatvány nyilatkozat és segédanyag megtalálható a http://www.kormany.hu oldalon, a Dokumentumok pontban; Általános információk; Felhívások, nyilatkozat alpontban. 

A pályázatok értékelése 
A beérkezett pályázatokat Bíráló Bizottság (BB) vizsgálja meg, és a bírálat után a BB összeállítja a Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola címre javasolt intézmények listáját, amelyet az NFM fogad el. 
A pályázatok értékelését követően a döntés a pályázat beadási határidejéhez hasonlóan folyamatos. Elutasított pályázat esetén, amennyiben a Pályázó iskola új, fogyasztói tudatosságot növelő programot indít, a Pályázó az elutasítást követő 3 hónapon túl ismét benyújthatja pályázatát. 
A pályázattal az adott iskola fiatal fogyasztókért tett teljesítménye kerül értékelésre és a cím nyertesei az átadástól számított öt évig viselhetik a "Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola" címet. 

A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola cím odaítélése az alábbi szempontok figyelembevételével történik. 
A cím odaítélésénél az alábbi fogyasztóvédelmi szempontok közül legalább három szempontnak kell megfelelni és a jövőre nézve vállalni legalább egy szempont teljesítését. (Amennyiben ezeken felül megvalósítható programot végez, vagy tervez, természetesen az is beadható.) 

1. Fogyasztói tudatosságra nevelés 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola elősegíti és támogatja az adott köznevelési intézményben történő rendszeres fogyasztóvédelmi oktatások megtartását. 

2. Internet és közösségi média használat 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola kiemelt figyelmet fordít a tanulók körében a felelős internet és közösségi média használatának kérdésére, figyelembe véve a fogyasztói szokások digitalizáció irányában való elmozdulását. Ennek érdekében biztosítja e témakörhöz kapcsolódóan előadások megtartását, tájékoztató anyagok eljuttatását a tanulók részére 

3. Pénzügyi ismeretek megalapozása 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola nagy figyelmet fordít a tanulók pénzügyi ismereteinek a megalapozására, amelynek érdekében lehetőséget biztosít pénzügyi fogyasztóvédelmi ismeretek oktatására. 

4. Együttműködés fogyasztóvédelmi hatáskörrel rendelkező állami szervekkel, békéltető testületekkel és civil szervezetekkel 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola együttműködik a fogyasztóvédelmi hatáskörben eljáró fővárosi és megyei kormányhivatallal, a fogyasztóvédelmi hatáskörrel rendelkező állami szervekkel, békéltető testületekkel és a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületekkel. 

5. Fogyasztóvédelmi vetélkedőkön való részvétel 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola felkészíti tanulóit a meghatározott időközönként megrendezésre kerülő, vagy már megtartott, fogyasztóvédelmi szervezetek által szervezett (tanulóknak szóló) fogyasztóvédelmi vetélkedőkre, versenyekre. 

6. Fenntartható fogyasztás elterjesztése, környezetvédelem 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola szervez/szervezni fog fenntartható fogyasztás elterjesztését szolgáló programokat diákjai számára. Ennek keretében nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelem és fogyasztóvédelem kapcsolatára, valamint azok fontosságára. 

7. Kereskedelmi egységek, helyi termelői piacok látogatása 
Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola oktató jelleggel megszervezi kereskedelmi egységek, piacok látogatását, elősegítve helyi termelői piacok, termékek megismerését. 

A pályázati szakmai háttéranyagok elérhetőségét az NFM honlapja biztosítja. 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola a honlapján valamint az általa kiadott kiadványokon utal az elismerő címre, továbbá linkelési lehetőséget biztosít az NFM, az NFH a fővárosi és megyei kormányhivatal honlapjára. 
A Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola a pályázatban a jövőre nézve vállalt szempontok megvalósulásáról a cím átadását követő egy éven belül írásos beszámolót készít az NFM részére. Ennek elmaradása a Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola cím elvesztésével jár. Ezen felül a Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola cím birtoklásának időszakában évente beszámol arról, hogy milyen módon tartja fenn a fogyasztói tudatosságra nevelő programjait.

 

 

 

 

 

 

Cím:

Pályázat nagy mennyiségű ingyenes laptopra, táblagépre és nagy mennyiségű weboldal ingyenes elkészítésére 2019

Kiíró:

Mitev Technológiai Kutató és Fejlesztő Kft.

Határidő:

2019.02.06

Érvényes:

2019.02.06

Tárgymutató:

ingyenes laptop, táblagép és nagy mennyiségű weboldal ingyenes elkészítése 2019

Pályázhat:

bárki

 

 

Pályázat nagy mennyiségű ingyenes laptopra, táblagépre és nagy mennyiségű weboldal ingyenes elkészítésére 2019


A Mitev Technológiai Kutató és Fejlesztő Kft. pályázatot hirdet nagy mennyiségű ingyenes laptop, Tablet Pc eszközökre és nagy mennyiségű weboldal ingyenes elkészítésre

Tudnivalók a megpályázható eszközökről
1. A laptopok felújított űzeti kategóriájú számítógépek. Jellemzően Dell, Lenovo, Hp márkájúak, mindegyik alkalmas a Windows 10 operációs rendszer futatására és az összes 4gb rammal felszerelt jellemzően 500gb tárhellyel és DVD íróval.
2. A táblagépek újak, Android 7.0 operációs rendszerrel. A legtöbb LENOVO TAB 7" fekete 16GB Wi-Fi tablet (ZA300052BG) Képernyő átmérő (cm / inch): 17.78 cm / 7 col Belső memória: 16 GB Operációs rendszer: Android 7.0 Processzor: Mediatek MT8167 Processzor sebesség: 1.3 GHz Képernyőátló (col): 7 col és LENOVO TAB 7 Essential 7" tablet (ZA300140BG Képernyő átmérő (cm / inch): 17.78 cm / 7 col Belső memória: 16 GB Operációs rendszer: Android 7.0 Processzor: MediaTek MT8167 processzor Processzor sebesség: 1.3 GHz Képernyőátló (col): 7 col típusú.
Az eszközökre 1 év garancia érvényes
Egy pályázó minden eszköztípusból négy darabra pályázhat

Tudnivalók az ingyenes weboldalakról
A Mitev Technológiai Kutató és Fejlesztő Kft. partnere a Jeladó Internet és Kommunikáció díjmentesen elkészíti a pályázó weboldalát
A weboldal készítés ügymenete és a nyújtott szolgáltatás azonos értékű és színvonalú a Jeladó Internet piaci kondícióival, azzal a különbséggel, hogy a támogatott pályázat weboldalkészítésének költségét a Jeladó Internet magára vállalta
A pályázó rejtett költséggel nem szembesül, nem terheli üzemeltetési kötelezettség és hűségnyilatkozatot sem kell vállalnia. A weboldal domain nevét a pályázónak kell biztosítania. Ezt bejegyeztetheti egy általa választott regisztrátornál, vagy partnerünknél a Jelado Internetnél is, de a már meglévő domain nevét is felhasználhatja a készülő weboldalához

Támogatottak száma:
Maximálisan 200 pályázat támogatására van lehetőségünk. Ezt a számot semmilyen körülmények között nem áll módunkban növelni.

Mik az elbírálás szempontjai?
A Vissza nem térítendő eszköztámogatás pályázatra elsősorban hiánytalanul kitöltött adatlapokat várunk. Nem szempont az izgalmas, "felrázó" projekt, de aki jobban, összefogottabban, lényegre törőbben tudja megfogalmazni a céljait, nagyobb eséllyel indulhat. A pályázatok tulajdonképpen egymással versenyeznek, hiszen a kiosztandó készletünk adott.
Nem árt azonban, ha az igényelt, pályázati adatlapon megjelölt eszközök és azok beírt mennyisége szinkronban áll a pályázó céljaival. Pályázóinkat tehát józan mértékletességre intjük, amikor az adatlapon megjelölik a megpályázott eszközök mennyiségét!
Az ingyenes weboldal esetében a kontingens erejéig minden pályázót támogatunk, ezért érdemes minél hamarabb beadni rá a pályázatot. Az ingyenes weboldalra benyújtott igényeket folyamatosan dolgozzuk fel, ezért a még rendelkezésre álló készlet pontos ismeretében felvilágosítást tudunk adni arról, hogy érdemes-e rá még beadni a pályázatot.

A pályázat beküldési határideje
2019. február 6. éjfél. A határidőn túl feladott pályázatok érvénytelenek!

Bővebb információért kérjük, keresse fel a pályázat honlapját http://www.ingyenlaptop.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 •  

    

   

   

   

 •  

  Az ebédbefizetés időpontjai:

   

  2018. december havi díjak befizetése 

   

  2019. január 21. (hétfő)
  700 - 1630

  2019. január 22. (kedd)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. január 29. (kedd)

  700 - 1400

   

   

   

   

  2019. január havi díjak befizetése 

   

  2019. február 18. (hétfő)
  700 - 1630

  2019. február 19. (kedd)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. február 26. (kedd)

  700 - 1400

   

   

   

  2019. február havi díjak befizetése 

   

  2019. március 18. (hétfő)
  700 - 1630

  2019. március 19. (kedd)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. március 26. (kedd)

  700 - 1400

   

   

   

  2019. március havi díjak befizetése 

   

  2019. április 15. (hétfő)
  700 - 1630

  2019. április 16. (kedd)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. április 25. (kedd)

  700 - 1400

   

   

   

  2019. április havi díjak befizetése 

   

  2019. május 20. (hétfő)
  700 - 1630

  2019. május 21. (kedd)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. május 28. (kedd)

  700 - 1400

   

   

   

  2019. május-június havi díjak befizetése 

   

  2019. június 5. (szerda)
  700 - 1630

  2019. júnuis 6. (csütörtök)
  700 - 1630

   

  Pótbefizetés

  2019. június 12. (kedd)

  700 - 1400

   

   

 • OSZTÁLYKASSZA

   K&H Bank

  10403088-71515553-57501008 

   
  Kérjük, hogyha befizettek vagy átutaltok, a közleménybe írjátok be a gyermeketek nevét!

   

   

   

   

   

 • .

  Gyermekünkért, Iskolánkért Alapítvány

  Adószám: 19222370-1-16
  Számlaszám: 10300002-45413449-70073285

   

   

Asztali nézet